- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
Buraki ugotować (ja sobie ułatwiłam i kupiłam ugotowane), przestudzić
pokroić w bardzo cienkie plasterki
ułożyć na talerzu posolić, popieprzyć
szpinak młody umyć osuszyć
przygotować sos:
2 łyżki octu białego
sól,
pieprz,
oliwa bądź olej - jakieś 3 łyżki
2 czubate łyżeczki chrzanu
szpinak wymieszać z sosem
wyłożyć na buraki
wkroić szalotkę , posypać szczypiorkiem i orzeszkami pinii (prażonymi)
całość można posypać wiórkami z parmezanu
pokroić w bardzo cienkie plasterki
ułożyć na talerzu posolić, popieprzyć
szpinak młody umyć osuszyć
przygotować sos:
2 łyżki octu białego
sól,
pieprz,
oliwa bądź olej - jakieś 3 łyżki
2 czubate łyżeczki chrzanu
szpinak wymieszać z sosem
wyłożyć na buraki
wkroić szalotkę , posypać szczypiorkiem i orzeszkami pinii (prażonymi)
całość można posypać wiórkami z parmezanu
Ostatnią edycję dokonał moderator: