- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Wlasnie przypomnialo mi sie pewne danko z ciecierzyca, dawno temu jadlam ale przepis zachowalam i wklepuje, moze sie nada
:
Potrzebujemy:
225g ciecierzycy, namoczyc z 1/4 lyzeczki sody, zostawic na noc, potem ugotowac (w swiezej wodzie)
450g macaroni (ugotowac al dente)
2 zabki czosnku zmiazdzyc
1 lyzka przedniej oliwy z oliwek
1 lyzka bazylii
3 lyzki startego parmezanu
prazone ziarno slonecznika
Czosnek podsmazyc lekko na oliwie, dodac ciecierzyce, paste i bazylie. Wymieszac, gotowac na malym ogniu przez 2 min. Do tej wersji podstawowej mozna dodac ulubione oliwki i/lub czerwona papryke...
Do mies idealne...mozna na zimno jak i na goraco,
a potrawa ponoc byla juz znana w starozytnym Rzymie...
Smacznego zycze!

Potrzebujemy:
225g ciecierzycy, namoczyc z 1/4 lyzeczki sody, zostawic na noc, potem ugotowac (w swiezej wodzie)
450g macaroni (ugotowac al dente)
2 zabki czosnku zmiazdzyc
1 lyzka przedniej oliwy z oliwek
1 lyzka bazylii
3 lyzki startego parmezanu
prazone ziarno slonecznika
Czosnek podsmazyc lekko na oliwie, dodac ciecierzyce, paste i bazylie. Wymieszac, gotowac na malym ogniu przez 2 min. Do tej wersji podstawowej mozna dodac ulubione oliwki i/lub czerwona papryke...
Do mies idealne...mozna na zimno jak i na goraco,
a potrawa ponoc byla juz znana w starozytnym Rzymie...

Smacznego zycze!
Ostatnią edycję dokonał moderator: