- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
właściwie makaron z serem i pieprzem
Makaron gotować. WODY NIE WYLEWAĆ
Ser pecorino (Romano) zetrzeć (sporo)
Sporo pieprzu czarnego utrzeć w moździerzu (świeżo zmielony też jest ok.)
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić makaron, podlać łyżką wody z gotowania,
wymieszać, posypać częścią sera, wymieszać i podlać znów wodą. Ser nie powinien za
bardzo oblepić makaronu, powinien być lekko płynny
Zdjąć patelnię z gazu, dosypać resztę sera i bardzo obficie posypać pieprzem.
Wymieszać i jeść
Makaron gotować. WODY NIE WYLEWAĆ
Ser pecorino (Romano) zetrzeć (sporo)
Sporo pieprzu czarnego utrzeć w moździerzu (świeżo zmielony też jest ok.)
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić makaron, podlać łyżką wody z gotowania,
wymieszać, posypać częścią sera, wymieszać i podlać znów wodą. Ser nie powinien za
bardzo oblepić makaronu, powinien być lekko płynny
Zdjąć patelnię z gazu, dosypać resztę sera i bardzo obficie posypać pieprzem.
Wymieszać i jeść
