CAMEMBERT W ZŁOCISTEJ PANIERCE
Składniki na 4 porcje
• 4 sery camembert
• 3 jajka
• 3 łyżki tartej bułki
• 4 łyżki mąki
• grubo zmielony pieprz
• olej do smażenia
• konfitury wedle upodobania - ja daję borówkowe, żurawinowe a czasem truskawkowe
Etapy przygotowania
1. Serki wkładamy do lodówki i mocno je schładzamy. Najlepiej włożyć je poprzedniego dnia do lodówki. Po schłodzeniu wyjmujemy i każdy serek przecinamy poziomo na pół.
2. Jajka roztrzepujemy z mąką, bułką i pieprzem. Maczamy w nich każdy kawałek sera i smażymy z obydwu stron na złotawy kolor.
3. Podajemy na gorąco z konfiturami do bagietki. Świetnie smakują też z oregano.
POLECAM GORĄCO WSZYSTKIM FANOM SERÓW I NIE TYLKO!!!
Składniki na 4 porcje
• 4 sery camembert
• 3 jajka
• 3 łyżki tartej bułki
• 4 łyżki mąki
• grubo zmielony pieprz
• olej do smażenia
• konfitury wedle upodobania - ja daję borówkowe, żurawinowe a czasem truskawkowe
Etapy przygotowania
1. Serki wkładamy do lodówki i mocno je schładzamy. Najlepiej włożyć je poprzedniego dnia do lodówki. Po schłodzeniu wyjmujemy i każdy serek przecinamy poziomo na pół.
2. Jajka roztrzepujemy z mąką, bułką i pieprzem. Maczamy w nich każdy kawałek sera i smażymy z obydwu stron na złotawy kolor.
3. Podajemy na gorąco z konfiturami do bagietki. Świetnie smakują też z oregano.
POLECAM GORĄCO WSZYSTKIM FANOM SERÓW I NIE TYLKO!!!