- Lis 11, 2006
- 1,482
- 387
- 83
Składniki :
2 marchewki
4-6 różyczki brokuła
1 cebula
5-7 pieczarek
mała namoczona bułeczka
2 ząbki czosnku
3-4 łyżki żóltego sera (gołda)
makaron cannelloni około 16 rurek
Sos:
ser do posypania
woda tak aby zalać makaron
4-5 łyżeczek przecieru pomidorowego
Obrane marchewki ,pokrojone w talarki i oczyszczone różyczki brokuła ugotować na parze.
pieczarki i cebule obrać ,pokroić w kostke podsmarzyc na oleju
w misce połączyć podsmarzone pieczarki ,cebulke, ugotowane na parze jarzynki(pokroić wdrobną kostke)
dodać odćiśniętą bułeczke ,zmiażdżony czosnek i starty żółty ser doprawić solą i pieprzem wymieszać
i faszerować surowe rurki makaronu
Ułorzyć w naczyniu zaroodpornym i zalać wodą rozrobioną z przecierem pomidorowym,tak aby ostatnie
rurki były zalane do połowy posypać startym serem i zapiekać pod przykryciem 200 st.przez 30-40 min.
aż rurki będą miękkie

2 marchewki
4-6 różyczki brokuła
1 cebula
5-7 pieczarek
mała namoczona bułeczka
2 ząbki czosnku
3-4 łyżki żóltego sera (gołda)
makaron cannelloni około 16 rurek
Sos:
ser do posypania
woda tak aby zalać makaron
4-5 łyżeczek przecieru pomidorowego
Obrane marchewki ,pokrojone w talarki i oczyszczone różyczki brokuła ugotować na parze.

pieczarki i cebule obrać ,pokroić w kostke podsmarzyc na oleju
w misce połączyć podsmarzone pieczarki ,cebulke, ugotowane na parze jarzynki(pokroić wdrobną kostke)
dodać odćiśniętą bułeczke ,zmiażdżony czosnek i starty żółty ser doprawić solą i pieprzem wymieszać
i faszerować surowe rurki makaronu

Ułorzyć w naczyniu zaroodpornym i zalać wodą rozrobioną z przecierem pomidorowym,tak aby ostatnie
rurki były zalane do połowy posypać startym serem i zapiekać pod przykryciem 200 st.przez 30-40 min.
aż rurki będą miękkie

