Cappuccino

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Dzięki - właśnie takie mam.
icon_smile.gif

Mam ochotę na coś sernikopodobnego, ale może bez kawy...?
Czy te cappuccino jest bardziej zbite, czy lekkie?

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
Nie jest sztywne jak galaretka ale też nie takie lekkie jak piana z białek ubita na sztywno. Jest takie raczej maziste trochę, no nie wiem jak to określić. Ja właśnie zrobiłam, tylko jeszcze położę górną warstwę biszkoptów i polewę. Zamieszczę fotkę, tylko chyba dopiero jutro, jak zastygnie trochę.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
OOOooo, to ciekawe :!: , bo mojej sąsiadce z granulowanym wyszła breja strasznie lejąca się, dlatego myślałam, że to od tego granulowanego mleka właśnie :shock:

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,601
0
36
Nie wyszło mi niewiem dlaczego ,strasznie rzadkie.Wszystko zrobiłam jak w przepisie jaka może byc przyczyna.Pomocy.......
icon_sad.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
a może właśnie dałaś nie takie mleko jak trzeba? bo jak już mówiłam, mojej sąsiadce też raz lejąca breja wyszła jak użyła mleka granulowanego. A może jajka się nie zaparzyły? Nie wiem dlaczego Ci nie wyszło...
icon_sad.gif

[/list]

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,601
0
36
Mleko było ok,jajka porzadnie ubite ,strasznie mnie to zdziwiło,żelatyna rozpuszczona (w zimnej wodzie,może tooo?)A może to całe jajko rozrzedzilo wszystko?Pozdrawiam
icon_sad.gif
icon_sad.gif

ana_zet

Member
Lis 6, 2004
58
0
0
Jak wygląda technicznie "ubijanie na parze": wlewam do jednego garnka wodę, stawiam garnek na kuchence, a do niego drugi z jajkami?

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,776
0
0
BeatkoSz, wlasnie Twoje Capuccino siedzi u mnie w lodówce
icon_smile.gif
icon_smile.gif

dodałam pół kilo serka homo z wiaderka 8) mam nadzieje że nie bedzie zbyt lejące, no i następnym razem wezmę podłużne biszkopty, bo o niebo lepiej chłoną wodę. Juz nie moge sie doczekac efektu (sama masa bardziej mi smakowała niż tiramisowa, uwielbiam mleko w proszku )

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,776
0
0
Beatko, przepis znakomity, wszyscy sie zajadają, konsystencja pysznego aksamitnego kremu który jednakże trzyma sie kupy i dzięki temu staje sie świetnym eleganckim i przesmacznym deserkiem ja jak na razie wole od tiramisu

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,319
389
83
Beatko, wielkie dzięki za wpisanie tu tego przepisu!
anbetung.gif
Kilka lat temu bardzo często robiłam to ciasto, później o nim jakoś zapomniałam... ale przed świętami siostra poprosiła mnie o przepis na to właśnie Cappuccino i nie mogłam go niestety znaleźć. Postanowiłam przeszukać forum w nadziei, że może ktoś go tu wpisał, no i znalazłam!
Ciasto jest doskonałe i dzisiaj, tak samo jak przed laty zachwyca swoim smakiem, nie tylko mnie.
lecker.gif

DSC_1610.JPG

Załączniki

• DSC_1610.JPG
    DSC_1610.JPG
    161.8 KB · Wyświetleń: 3

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
Maraa, ale piękne, apetyczne zdjęcie!
b. dawno nie robiłam tego ciasta, już nawet o nim zapomniałam tak jak i Ty...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy