Cappuccino

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Dzięki - właśnie takie mam.
icon_smile.gif

Mam ochotę na coś sernikopodobnego, ale może bez kawy...?
Czy te cappuccino jest bardziej zbite, czy lekkie?

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Nie jest sztywne jak galaretka ale też nie takie lekkie jak piana z białek ubita na sztywno. Jest takie raczej maziste trochę, no nie wiem jak to określić. Ja właśnie zrobiłam, tylko jeszcze położę górną warstwę biszkoptów i polewę. Zamieszczę fotkę, tylko chyba dopiero jutro, jak zastygnie trochę.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
OOOooo, to ciekawe :!: , bo mojej sąsiadce z granulowanym wyszła breja strasznie lejąca się, dlatego myślałam, że to od tego granulowanego mleka właśnie :shock:

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Nie wyszło mi niewiem dlaczego ,strasznie rzadkie.Wszystko zrobiłam jak w przepisie jaka może byc przyczyna.Pomocy.......
icon_sad.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
a może właśnie dałaś nie takie mleko jak trzeba? bo jak już mówiłam, mojej sąsiadce też raz lejąca breja wyszła jak użyła mleka granulowanego. A może jajka się nie zaparzyły? Nie wiem dlaczego Ci nie wyszło...
icon_sad.gif

[/list]

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Mleko było ok,jajka porzadnie ubite ,strasznie mnie to zdziwiło,żelatyna rozpuszczona (w zimnej wodzie,może tooo?)A może to całe jajko rozrzedzilo wszystko?Pozdrawiam
icon_sad.gif
icon_sad.gif

ana_zet

Member
Lis 6, 2004
58
0
0
Jak wygląda technicznie "ubijanie na parze": wlewam do jednego garnka wodę, stawiam garnek na kuchence, a do niego drugi z jajkami?

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
BeatkoSz, wlasnie Twoje Capuccino siedzi u mnie w lodówce
icon_smile.gif
icon_smile.gif

dodałam pół kilo serka homo z wiaderka 8) mam nadzieje że nie bedzie zbyt lejące, no i następnym razem wezmę podłużne biszkopty, bo o niebo lepiej chłoną wodę. Juz nie moge sie doczekac efektu (sama masa bardziej mi smakowała niż tiramisowa, uwielbiam mleko w proszku )

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Beatko, przepis znakomity, wszyscy sie zajadają, konsystencja pysznego aksamitnego kremu który jednakże trzyma sie kupy i dzięki temu staje sie świetnym eleganckim i przesmacznym deserkiem ja jak na razie wole od tiramisu

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Beatko, wielkie dzięki za wpisanie tu tego przepisu!
anbetung.gif
Kilka lat temu bardzo często robiłam to ciasto, później o nim jakoś zapomniałam... ale przed świętami siostra poprosiła mnie o przepis na to właśnie Cappuccino i nie mogłam go niestety znaleźć. Postanowiłam przeszukać forum w nadziei, że może ktoś go tu wpisał, no i znalazłam!
Ciasto jest doskonałe i dzisiaj, tak samo jak przed laty zachwyca swoim smakiem, nie tylko mnie.
lecker.gif

DSC_1610.JPG

Załączniki

• DSC_1610.JPG
    DSC_1610.JPG
    161.8 KB · Wyświetleń: 2

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Maraa, ale piękne, apetyczne zdjęcie!
b. dawno nie robiłam tego ciasta, już nawet o nim zapomniałam tak jak i Ty...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy