- Gru 15, 2004
- 6,771
- 0
- 0
Ciasto Cappucino:
Biszkopt :
5-6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
Białka ubić z cukrem na sztywno. Do zółtek dodać proszek + ocet i szybko wymieszać na jednolita masę. Dodać do masy białkowej. na końcu dodać mąkę i wszystko razem wymieszać. Pieć w piekarniku.
Masa:
2 szkl. mleka
5 zółtek
1, 1/2 kostka masła
2 albo 3 duże łyżki mąki
1 szkl. cukru pudru (może być mniej)
2 paczki cappucino waniliowego lub śmietankowego
1/2 l. kremówki
4 łyzki cukru
2 łyżeczki żelatyny
Mleko, mąkę i cappucino ugotować. Gdy ostygnie dodać żółtka, masło i cukier puder. Na górę połozyć wcześniej ubita smietanę z 4 łzeczkami cukru i żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
Biszkopt :
Białka ubić z cukrem na sztywno. Do zółtek dodać proszek + ocet i szybko wymieszać na jednolita masę. Dodać do masy białkowej. na końcu dodać mąkę i wszystko razem wymieszać. Pieć w piekarniku.
Masa:
Mleko, mąkę i cappucino ugotować. Gdy ostygnie dodać żółtka, masło i cukier puder. Na górę połozyć wcześniej ubita smietanę z 4 łzeczkami cukru i żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.