Capuccino

karola91

Member
Lut 28, 2007
9
0
0
BISZKOPT:
4 jajka
3/4 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki tortowej
1/2 szkl. maki ziemniaczanej
1/2 szklanki kawy cappuccino (w proszku)
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Piane ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Proszek do pieczenia, mąki i cappuccino przesiać, wymieszać ze sobą, dodać do piany i delikatnie wymieszac łyżką. Piec ok.25min w temperaturze ok.17O stopni.

KREM:
1 opakowanie kawy cappuccino rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i dobrze schłodzić.
Do tego dodać 4 śnieżki i ubić aż powstanie krem, na końcu dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny

Biszkopt przekroić na pół, przełożyć kremem. Na wierzch ubić 0,5l śmietany 30% z trzema torebkami smietanfixu i 2 łyżkami cukru pudru. Posypać starta czekoladą.

Polecam to ciasto szczególnie tym, którzy lubia kawę.
Na zdjęciach biszkopt nie jest przekrojony,ale wyszedl mi duzy, i po konsumpcji razem z mamą stwierdziłysmy, że taki przekrojony i przełożony masą byłby lepszy.

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,788
4,848
113
Hej, Karola!
wink.gif
Ty idź lepiej tutaj: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2850&st=1620 się przywitac, bo w tym ciastowym, to troche potrwa, zanim Cie odnajdą
icon_mrgreen.gif

karola91

Member
Lut 28, 2007
9
0
0
jak mozna edytować swój temat? bo nie widze przycisku zmień pod tematem. I jeszcze jedno: jak wkleic zdjęcia?? z gory dziekuje za pomoc
anbetung.gif

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Karola, nie wiem czy możesz edytować swój temat, ale ja mogę więc daj mi znać do chcesz zmienić i ja to zrobię
icon_smile.gif

a co zdjęć- wrzucasz je na serwer, kopiujesz adres, wstawiasz pomiędzy . Możesz też wysłac mi je na maila i ja to zrobię, jesli chcesz.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy