- Wrz 4, 2006
- 985
- 0
- 0
ja nie wiem nic na temat kuchni makrobiotycznej, przepis dostalam od kolezanki wegetarianki, u ktorej tej cegielki sprobowalam
1 cebula
2 marchewki
2 cukinie
zetrzec na tarce, dodac do podsmazonej na 3 lyzkach oliwy cebuli, dusic wszystko przez ok 10 minut nastepnie doprawic sola, czosnkiem, 2 lyzeczkami curry.
w garnku 150 g maki z cieciorki wymieszac dokladnie z 500 ml zimnej wody. postawic na ogien i mieszac az masa zgestnieje. zdjac z ognia, wymieszac z warzywami, przelac wszystko do keksowej formy i piec w temp. 180 stopni przez 40 minut. wyjac z formy jak juz zupelnie wystygnie, kroin na plastry i knosumowac
zdrowe, sycace i pyszne
1 cebula
2 marchewki
2 cukinie
zetrzec na tarce, dodac do podsmazonej na 3 lyzkach oliwy cebuli, dusic wszystko przez ok 10 minut nastepnie doprawic sola, czosnkiem, 2 lyzeczkami curry.
w garnku 150 g maki z cieciorki wymieszac dokladnie z 500 ml zimnej wody. postawic na ogien i mieszac az masa zgestnieje. zdjac z ognia, wymieszac z warzywami, przelac wszystko do keksowej formy i piec w temp. 180 stopni przez 40 minut. wyjac z formy jak juz zupelnie wystygnie, kroin na plastry i knosumowac
Ostatnią edycję dokonał moderator: