Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Cepeliny vel kartacze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1346008" data-attributes="member: 956"><p>Mój dzisiejszy obiad:</p><p></p><p>[ATTACH=full]80494[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]77109[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]77110[/ATTACH]</p><p></p><p>Robiłam niedużo, bo tylko 4 sztuki, ale za to dość duże. Zapisałam ile czego użyłam i dlatego wpisuję, żeby było wiadomo na przyszłość. Jak ktoś potrzebuje więcej lub lubi trzeć kartofle to ilości trzeba zwielokrotnić. </p><p></p><p>Starte na drobnej tarce kartofle (ale nie na pulpę tylko na drobnych oczkach) wycisnęłam bardzo mocno w ściereczce. Zostało ich 320 g bardzo suchych. Do nich dodałam 90 g kartofli wcześniej ugotowanych i przeciśniętych przez praskę. Jako, że po zlaniu wody po odciskaniu kartofli była tylko śladowa ilość krochmalu dodałam 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej. Sól, pieprz i to wszystko. Najważniejsze to bardzo dobre odciśnięcie utartych kartofli. Trzeba się to tego naprawdę przyłożyć. Do środka tym razem dałam mięso gotowane przygotowane na farsz do pierogów, ale następne zrobię z mięsem surowym, bo wydaje mi się, że z surowym są jeszcze lepsze. Wkładałam do wrzącej wody i po zmniejszeniu płomienia, w takiej ledwie mrugającej, gotowałam około 30 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1346008, member: 956"] Mój dzisiejszy obiad: [ATTACH=full]80494[/ATTACH] [ATTACH=full]77109[/ATTACH] [ATTACH=full]77110[/ATTACH] Robiłam niedużo, bo tylko 4 sztuki, ale za to dość duże. Zapisałam ile czego użyłam i dlatego wpisuję, żeby było wiadomo na przyszłość. Jak ktoś potrzebuje więcej lub lubi trzeć kartofle to ilości trzeba zwielokrotnić. Starte na drobnej tarce kartofle (ale nie na pulpę tylko na drobnych oczkach) wycisnęłam bardzo mocno w ściereczce. Zostało ich 320 g bardzo suchych. Do nich dodałam 90 g kartofli wcześniej ugotowanych i przeciśniętych przez praskę. Jako, że po zlaniu wody po odciskaniu kartofli była tylko śladowa ilość krochmalu dodałam 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej. Sól, pieprz i to wszystko. Najważniejsze to bardzo dobre odciśnięcie utartych kartofli. Trzeba się to tego naprawdę przyłożyć. Do środka tym razem dałam mięso gotowane przygotowane na farsz do pierogów, ale następne zrobię z mięsem surowym, bo wydaje mi się, że z surowym są jeszcze lepsze. Wkładałam do wrzącej wody i po zmniejszeniu płomienia, w takiej ledwie mrugającej, gotowałam około 30 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Cepeliny vel kartacze
Top
Bottom