Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chałki Liski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 920672" data-attributes="member: 16068"><p>O rany, Samanta, telepatia czy co?</p><p>Mialam dzisiaj zrobic dokladnie to samo, czyli wstawic linka do chalki Liski, bo wlasnie dzis tez sie za nia wzielam.</p><p></p><p>To jest moja ulubiona chalka, wygrzebalam ten przepis na wiosne tego roku i chalka ta okazala sie obsolutnym hitem. Rowniez zwiekszylam ilosc cukru - ja daje 160 g cukru i wcale nie jest za slodka. Jest delikatnie slodkawa a na wierzch daje kruszonke z cukrem waniliowym. Niebo w gebie. Ciasto ma idealna ciagnaca sie chalkowa strukture. </p><p>Najlepsza z maslem i miodem do mleka.</p><p>Foty pozniej bo na razie ciasto dopiero wyrasta.</p><p></p><p>Ostrzegam, ze z tego przepisu wychodza dwie POTEZNE chalki. Spokojnie mozna zrobic cztery mniejsze - beda rozmiarow &quot;sklepowych&quot; chalek. Ja dzis robie z polowy porcji, czyli dwie mniejsze chalki, bo przed swietami konczy mi sie miejsce w zamrazarniku...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 920672, member: 16068"] O rany, Samanta, telepatia czy co? Mialam dzisiaj zrobic dokladnie to samo, czyli wstawic linka do chalki Liski, bo wlasnie dzis tez sie za nia wzielam. To jest moja ulubiona chalka, wygrzebalam ten przepis na wiosne tego roku i chalka ta okazala sie obsolutnym hitem. Rowniez zwiekszylam ilosc cukru - ja daje 160 g cukru i wcale nie jest za slodka. Jest delikatnie slodkawa a na wierzch daje kruszonke z cukrem waniliowym. Niebo w gebie. Ciasto ma idealna ciagnaca sie chalkowa strukture. Najlepsza z maslem i miodem do mleka. Foty pozniej bo na razie ciasto dopiero wyrasta. Ostrzegam, ze z tego przepisu wychodza dwie POTEZNE chalki. Spokojnie mozna zrobic cztery mniejsze - beda rozmiarow "sklepowych" chalek. Ja dzis robie z polowy porcji, czyli dwie mniejsze chalki, bo przed swietami konczy mi sie miejsce w zamrazarniku... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chałki Liski*
Top
Bottom