Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Challah na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewunia123" data-source="post: 802687" data-attributes="member: 9863"><p>I ja w koncu się skusiłam zafascynowana wątkiem chlebowym, od paru dni dokładnie czytając wszystko co dotyczy wypieku chlebka . Zrobiłam , a raczej robię w dalszym ciągu mój pierwszy zakwas dokarmiam i pilnuję. Miałam pewne obawy co do tego chlebka, gdyż po nocy spędzonej w lodówce nic a nic nie urósł. Zastanawiałam sie czy zapleść chałkę czy ciasto wyrzucić. Postanowiłam zapleść warkocz, który o dziwo bardzo sprawnie mi poszedł i jeżeli choć trochę urośnie to go upiekę.Jakie było moje zdziwienie jak go zobaczyłam , chałka tak ślicznie wyrosła. Ja robiłam na zakwasie żytnim razowym, bo tylko taki miałam, ale od wczoraj robi się żytni i pszenny. Dziękuję Mirabbelko za tak wspaniały przepis , ten i inne. Zdjęcia jakościowo nie najlepsze, ale to dopiero pierwsze i z komórki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]37079[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]37080[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]37081[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewunia123, post: 802687, member: 9863"] I ja w koncu się skusiłam zafascynowana wątkiem chlebowym, od paru dni dokładnie czytając wszystko co dotyczy wypieku chlebka . Zrobiłam , a raczej robię w dalszym ciągu mój pierwszy zakwas dokarmiam i pilnuję. Miałam pewne obawy co do tego chlebka, gdyż po nocy spędzonej w lodówce nic a nic nie urósł. Zastanawiałam sie czy zapleść chałkę czy ciasto wyrzucić. Postanowiłam zapleść warkocz, który o dziwo bardzo sprawnie mi poszedł i jeżeli choć trochę urośnie to go upiekę.Jakie było moje zdziwienie jak go zobaczyłam , chałka tak ślicznie wyrosła. Ja robiłam na zakwasie żytnim razowym, bo tylko taki miałam, ale od wczoraj robi się żytni i pszenny. Dziękuję Mirabbelko za tak wspaniały przepis , ten i inne. Zdjęcia jakościowo nie najlepsze, ale to dopiero pierwsze i z komórki. [ATTACH=full]37079[/ATTACH] [ATTACH=full]37080[/ATTACH] [ATTACH=full]37081[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Challah na zakwasie
Top
Bottom