Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Challah na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jeska" data-source="post: 961683" data-attributes="member: 18831"><p>Mialam na zbyciu zaczyn, bo go karmilam na oko, upieklam dwa chleby, bulki i zostalo mi jeszcze 200 gram zakwasu i szukalam jak go wykorzystac nie piekac wiecej chleba, bo po co tyle chleba! Chaly dlugo nie bylo wiec zdecydowalam sie na ten przepis. Pierwsza chalka na zakwasie. Wyszly dwie sztuki - jedna z rodzynkami, druga bez. Co prawda ja teraz pieczywa nie jem, ale pozwolilam sobie na degustacje. Bardzo pyszna. Bardzo. Dzis ma 3 dni i dalej jest mieciutka i swieza. Moi mezczyzni mali i duzy papusiaja i dobrze im idzie. Wczoraj mnie ten 7-letni obtancowal, ze mu zrobilam tylko jedna kromke na zakaske po szkole. Sama radosc takie pysznosci piec. Wdzieczna to bardzo praca, gdy sie rodzina o jeszcze jeden kawalek awanturuje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jeska, post: 961683, member: 18831"] Mialam na zbyciu zaczyn, bo go karmilam na oko, upieklam dwa chleby, bulki i zostalo mi jeszcze 200 gram zakwasu i szukalam jak go wykorzystac nie piekac wiecej chleba, bo po co tyle chleba! Chaly dlugo nie bylo wiec zdecydowalam sie na ten przepis. Pierwsza chalka na zakwasie. Wyszly dwie sztuki - jedna z rodzynkami, druga bez. Co prawda ja teraz pieczywa nie jem, ale pozwolilam sobie na degustacje. Bardzo pyszna. Bardzo. Dzis ma 3 dni i dalej jest mieciutka i swieza. Moi mezczyzni mali i duzy papusiaja i dobrze im idzie. Wczoraj mnie ten 7-letni obtancowal, ze mu zrobilam tylko jedna kromke na zakaske po szkole. Sama radosc takie pysznosci piec. Wdzieczna to bardzo praca, gdy sie rodzina o jeszcze jeden kawalek awanturuje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Challah na zakwasie
Top
Bottom