Champorado

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
Danko pochodzi z Filipin, jada się je tam często na śniadanie, ale również jako deser.

Kubek ryżu (najlepiej kleistego, ja robiłam ze zwykłego)
3 kubki wody
2 łyżki (czubate) kakao
parę kostek czekolady (opcjonalnie)
3-4 łyżki cukru
mleko lub śmietanka (opcjonalnie)

Ryż i wodę umieścić w rondlu, dodać rozprowadzone w małej ilości wody kakao i cukier, ewentualnie czekoladę. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu 10-15min co chwilę mieszając. Przed podaniem dodać mleko i ewentualnie dosłodzić.

champorado.jpg
 

Załączniki

  • champorado.jpg
    champorado.jpg
    102 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy