- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sympatyczna wariacja na temat kotleta z piersi kurczaka, dzięki której można szybko i łatwo odmienić codzienny obiad.
1 podwójna pierś kurczaka
2 parówki dobrej jakości
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Pierś kurczaka cienko rozbić (ok 5 mm, uważając jednak, by jej nie podziurawić), kształtując w miarę możliwości foremny prostokąt. Mięso podzielić na 4 kotlety.
Parówki przeciąć w poprzek na pół. W każdy kawałek mięsa ścisło zawinąć połowę parówki.
Kolety maczać w jajku rozmieszanym z łyżeczką musztardy i panierować w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto.

1 podwójna pierś kurczaka
2 parówki dobrej jakości
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Pierś kurczaka cienko rozbić (ok 5 mm, uważając jednak, by jej nie podziurawić), kształtując w miarę możliwości foremny prostokąt. Mięso podzielić na 4 kotlety.
Parówki przeciąć w poprzek na pół. W każdy kawałek mięsa ścisło zawinąć połowę parówki.
Kolety maczać w jajku rozmieszanym z łyżeczką musztardy i panierować w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: