super przepis!
wypróbowałam już wielokrotnie!
Daję jednak inne nadzienie ciągle marząc, że gdzieś znajdę przepis na nadzienie z fasoli takie, jakie serwowali mi moi skośni pracodawcy przez parę lat. Dlaczego nie przyszło mi wtedy do głowy o nie poprosić?
a jeszcze dla tych, które mają ochotę na odrobinę odmiany polecę swoje nadzienie (no może nie moje a nadzienie do chińskiech pierożków).
A więc tak:
mięso mielone (daję wieprzowe)
kapusta pekińska
imbir
sos sojowy
sól, pieprz
surowe mięsko+ podgotowana, poszatkowana kapusta+ sporo imbiru (tak, żeby był już na surowo mocno wyczuwalny) + przyprawy.
Sorki, że nie podaję konkretnych ilości, ale zawsze robię tak na oko. To troche jak z gołąbkami - nie można dodać za dużo (w tym wypadku kapusty, nie ryzu) bo inaczej mięsna kulka sie nie zetnie.