Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
„Chleb Babci za pół ceny”
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 1645832" data-attributes="member: 4258"><p>ja rozumiem to tak: w podanej szklance wody ugotować ziemniaki. Odcedzić ale tę wodę zachować. Ziemniaki utłuc (żywcem jak do obiadu należy robić, jedynie tę wodę nie do zlewu ale do wykorzystania do ciasta) i później to mleko tylko jeszcze dodać. Jednym słowem ta szklanka wody to to co pozostanie z ugotowanych ziemniaków w tej ilości wody, ziemniaki suche, utłuczone</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 1645832, member: 4258"] ja rozumiem to tak: w podanej szklance wody ugotować ziemniaki. Odcedzić ale tę wodę zachować. Ziemniaki utłuc (żywcem jak do obiadu należy robić, jedynie tę wodę nie do zlewu ale do wykorzystania do ciasta) i później to mleko tylko jeszcze dodać. Jednym słowem ta szklanka wody to to co pozostanie z ugotowanych ziemniaków w tej ilości wody, ziemniaki suche, utłuczone [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
„Chleb Babci za pół ceny”
Top
Bottom