Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb Bahusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 759013" data-attributes="member: 5092"><p>Piekę ten chleb notorycznie a chyba nie napisałam ani słowa na ten temat i to nie jest w porządku ponieważ to jeden z moich ulubionych chlebów.</p><p>Ma same zalety: szybko się go robi, zawsze się udaje, wszystkim smakuje, wychodzi go bardzo dużo i długo pozostaje świeży - nigdy dotąd nie zmarnowała się ani jedna kromka tego chleba. Oczywiście zmieniam trochę przepis: zrezygnowałam z dodatków typu żółty ser ,dodaję trochę soku z cytryny, używam różnych ziół, jednak najczęściej oregano, zmniejszam ilość drożdży i dodaję zakwas, czasem dodaję słód, czasem jakieś ziarna, zwykle formuję dwa bochenki a czasem piekę w formie i dlatego chleb jest ciągle inny. </p><p>Tylko jedno sprawia mi kłopoty: nie mogę go wyrzucić z formy, przywiera do blach za każdym razem. W zasadzie powinnam pamietać żeby go piec na papierze ale jeśli zapomnę o tym, są problemy z wyjęciem bochenka. Mój ostatni, upieczony we wtorek wieczorem (a dzisiaj jest sobota) jest nadal bardzo dobry i świeży a wygląda tak:</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 759013, member: 5092"] Piekę ten chleb notorycznie a chyba nie napisałam ani słowa na ten temat i to nie jest w porządku ponieważ to jeden z moich ulubionych chlebów. Ma same zalety: szybko się go robi, zawsze się udaje, wszystkim smakuje, wychodzi go bardzo dużo i długo pozostaje świeży - nigdy dotąd nie zmarnowała się ani jedna kromka tego chleba. Oczywiście zmieniam trochę przepis: zrezygnowałam z dodatków typu żółty ser ,dodaję trochę soku z cytryny, używam różnych ziół, jednak najczęściej oregano, zmniejszam ilość drożdży i dodaję zakwas, czasem dodaję słód, czasem jakieś ziarna, zwykle formuję dwa bochenki a czasem piekę w formie i dlatego chleb jest ciągle inny. Tylko jedno sprawia mi kłopoty: nie mogę go wyrzucić z formy, przywiera do blach za każdym razem. W zasadzie powinnam pamietać żeby go piec na papierze ale jeśli zapomnę o tym, są problemy z wyjęciem bochenka. Mój ostatni, upieczony we wtorek wieczorem (a dzisiaj jest sobota) jest nadal bardzo dobry i świeży a wygląda tak: [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb Bahusa
Top
Bottom