- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
Podaje przepis z ksiazki bardzo dobrego amerykanskiego dietetyka Andrew Weila
wyprobownay i pyszny:
4-5 bardzo dojrzałych bananów
3/4 szklanki płynnego miodu (ja lubie ciemniejszy)
1/4 szklanki oliwy z oliwek light
2 łyżeczki wanilii
2 szklanki mąki pszennej (ja czasem mieszam zwykłą z jakąś zdrową typu graham, ale więcej zwykłej)
2 lyzeczki sody
3/4 szklanki orzechów włoskich
rozgrzac piekarnik do 190
utrzec miąższ bananów i rozprowadzic w nim miód, oliwę, wanilię
w oddzielnej misce wymieszac make, sode, orzechy
połączyc obie miski i mieszac, az bedzie gładkie
Wyłożyc na blachę i piec 45-60 minut. (sprawdzac patyczkiem)
wychodzi 9 porcji z ktorych kazda ma 200 kalorii, jest słodka i zdrowa.
wyprobownay i pyszny:
4-5 bardzo dojrzałych bananów
3/4 szklanki płynnego miodu (ja lubie ciemniejszy)
1/4 szklanki oliwy z oliwek light
2 łyżeczki wanilii
2 szklanki mąki pszennej (ja czasem mieszam zwykłą z jakąś zdrową typu graham, ale więcej zwykłej)
2 lyzeczki sody
3/4 szklanki orzechów włoskich
rozgrzac piekarnik do 190
utrzec miąższ bananów i rozprowadzic w nim miód, oliwę, wanilię
w oddzielnej misce wymieszac make, sode, orzechy
połączyc obie miski i mieszac, az bedzie gładkie
Wyłożyc na blachę i piec 45-60 minut. (sprawdzac patyczkiem)
wychodzi 9 porcji z ktorych kazda ma 200 kalorii, jest słodka i zdrowa.