- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Przepis zamieszczam na prosbe Ines -
Chleb bananowy
250ml mleka
450g maki pszennej typu 550
1 lyzka miodu
1 plaska lyzeczka soli
60g masla
1 plaska lyzeczka cukru waniliowego 1 zmiazdzony banan
20g swiezych drozdzy
Wszystkie skladniki wedlug kolejnosci wsypuje do naczynia z maszyny do pieczenia chleba
i potem tylko czekam, az chlebek sie upiecze...
Tego chleba, nigdy nie robilam "recznie",
ale mysle, ze jak sie chleb zrobi "wlasnymi silami", wyjdzie rownie smaczny, wysoki i pulchniutki
))
zrodlo: "Backen mit dem Brotautomaten"- Margret Blum" -tlumaczenie moje.


Chleb bananowy
250ml mleka
450g maki pszennej typu 550
1 lyzka miodu
1 plaska lyzeczka soli
60g masla
1 plaska lyzeczka cukru waniliowego 1 zmiazdzony banan
20g swiezych drozdzy
Wszystkie skladniki wedlug kolejnosci wsypuje do naczynia z maszyny do pieczenia chleba
i potem tylko czekam, az chlebek sie upiecze...
Tego chleba, nigdy nie robilam "recznie",
ale mysle, ze jak sie chleb zrobi "wlasnymi silami", wyjdzie rownie smaczny, wysoki i pulchniutki

zrodlo: "Backen mit dem Brotautomaten"- Margret Blum" -tlumaczenie moje.


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: