Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Anek" data-source="post: 1119040" data-attributes="member: 1075"><p>Przepraszam za dwa posty, ale dopiero dopatrzyłam sie za mam dwa konta na tym forum i musze jedno jakoś skasować. </p><p>Witam</p><p>Dopiero zaczynam przygodę z chlebami na zakwasie. Dzisiaj upiekłam ten chleb codzienny i wyszła mi zbyt twarda skórka, strasznie twarda i gruba bym rzekła nawet. Juz doczytałam co moze byc przyczyną, ze za dużo spryskałam piekarnik, bo pryskałam dwa razy, ale nie bezpośrednio na chleb. Temperatura była jak w przepisie. A moze jakbym krócej piekła niz w przepisie to była by mniej twarda?</p><p>Sama nie wiem, spróbuję jeszcze raz jutro.</p><p>Aa i chlebek wyrastał 2 godziny, dosyc mały wyrósł, za to w piekarniku sporo podrósł.</p><p></p><p>Aa tylko ciasto zakwaszane robiłam nie metodą 3 stopniową, tylko 1. </p><p>[ATTACH=full]62973[/ATTACH] [ATTACH=full]62974[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anek, post: 1119040, member: 1075"] Przepraszam za dwa posty, ale dopiero dopatrzyłam sie za mam dwa konta na tym forum i musze jedno jakoś skasować. Witam Dopiero zaczynam przygodę z chlebami na zakwasie. Dzisiaj upiekłam ten chleb codzienny i wyszła mi zbyt twarda skórka, strasznie twarda i gruba bym rzekła nawet. Juz doczytałam co moze byc przyczyną, ze za dużo spryskałam piekarnik, bo pryskałam dwa razy, ale nie bezpośrednio na chleb. Temperatura była jak w przepisie. A moze jakbym krócej piekła niz w przepisie to była by mniej twarda? Sama nie wiem, spróbuję jeszcze raz jutro. Aa i chlebek wyrastał 2 godziny, dosyc mały wyrósł, za to w piekarniku sporo podrósł. Aa tylko ciasto zakwaszane robiłam nie metodą 3 stopniową, tylko 1. [ATTACH=full]62973[/ATTACH] [ATTACH=full]62974[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom