Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aselwe" data-source="post: 1128566" data-attributes="member: 23937"><p>Od kilku miesięcy chleb codzienny jest moim cotygodniowym. Po pierwszych , niezbyt udanych próbach zacząłem go piec w blaszkach (stalowych z powłoką ceramiczną - świetne , nie wymagają smarowania) i jest świetny. Oczywiście po kilku miesiącach mam kilka ulubionych 'modyfikacji' - po pierwsze - z ziarnami słonecznika , dyni i siemienia lnianego oraz po drugie - na styl włoski z suszonymi pomidorami , oliwkami i ziołami. Dwa , trzy chleby wystarczają mojej rodzinie na ok. tydzień (chyba , że jest jakaś impreza to niestety spożycie chleba zdecydowanie wzrasta - niektórzy z naszych znajomych przychodzą do nas chyba tylko po to , aby chleba się najeść). Istotą codzienności tego chleba jest połączenie żytniego zakwasu z mąką pszenną - kiedyś piekłem chleb żytni, smaczny ale nie nadawał się na codzienny. Podziękowania Mirabelce za przepisy i wspieranie wszystkich początkujących 'piekarzy-amatorów'.</p><p></p><p>pozdrawiam serdecznie</p><p>Andrzej</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aselwe, post: 1128566, member: 23937"] Od kilku miesięcy chleb codzienny jest moim cotygodniowym. Po pierwszych , niezbyt udanych próbach zacząłem go piec w blaszkach (stalowych z powłoką ceramiczną - świetne , nie wymagają smarowania) i jest świetny. Oczywiście po kilku miesiącach mam kilka ulubionych 'modyfikacji' - po pierwsze - z ziarnami słonecznika , dyni i siemienia lnianego oraz po drugie - na styl włoski z suszonymi pomidorami , oliwkami i ziołami. Dwa , trzy chleby wystarczają mojej rodzinie na ok. tydzień (chyba , że jest jakaś impreza to niestety spożycie chleba zdecydowanie wzrasta - niektórzy z naszych znajomych przychodzą do nas chyba tylko po to , aby chleba się najeść). Istotą codzienności tego chleba jest połączenie żytniego zakwasu z mąką pszenną - kiedyś piekłem chleb żytni, smaczny ale nie nadawał się na codzienny. Podziękowania Mirabelce za przepisy i wspieranie wszystkich początkujących 'piekarzy-amatorów'. pozdrawiam serdecznie Andrzej [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom