Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 347490" data-attributes="member: 956"><p>Lislawa, bardzo ładny chleb. Co Ci się w nim nie podobało : Skórkę ma rumianą tak jak trzeba.</p><p>Ja piekę w garnku, tak jak kiedyś pisała Mirabelka. Wkładam przykryty do zimnego, nastawiam żądaną temperaturę i po jej osiągnięciu zdejmuję pokrywę i piekę tyle czasu ile jest w przepisie. Jeśli piekę z połowy porcji (a u mnie tak jest najczęściej) to trochę skracam czas pieczenia. Po prostu patrzę na kolor i czasami jak wyjmę i popukam w spód i nie ma głuchego odgłosu, to znów do gara i jeszcze na chwilę do pieca. I nigdy nie pryskam. Nawet, jak jest w przepisie.</p><p>Jeszcze nie robiłam codziennego, muszę spróbować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 347490, member: 956"] Lislawa, bardzo ładny chleb. Co Ci się w nim nie podobało : Skórkę ma rumianą tak jak trzeba. Ja piekę w garnku, tak jak kiedyś pisała Mirabelka. Wkładam przykryty do zimnego, nastawiam żądaną temperaturę i po jej osiągnięciu zdejmuję pokrywę i piekę tyle czasu ile jest w przepisie. Jeśli piekę z połowy porcji (a u mnie tak jest najczęściej) to trochę skracam czas pieczenia. Po prostu patrzę na kolor i czasami jak wyjmę i popukam w spód i nie ma głuchego odgłosu, to znów do gara i jeszcze na chwilę do pieca. I nigdy nie pryskam. Nawet, jak jest w przepisie. Jeszcze nie robiłam codziennego, muszę spróbować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom