Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 387063" data-attributes="member: 1428"><p>Moja baza podstawowa to 10-11 łyżek czubatych maki żytniej chlebowej do ciasta zakwaszonego ok 300ml wody/w zalezności od rodzaju mieszanych mąk/.Nie zastanawiam się nad nazwą pieczonego chleba mieszam różnie-np.500 g mąki chlebowej pszennej,100g żytniej 2000,100g graham lub grubej.Mielę siemie lniane albo dodaję kilka łyżek otrębów i prawie zawsze ziemniaki.Proporcje mąk mieszam różnie w zależności co dnia.Dodaję też np słonecznik,pestki dyni.Nie lubimy chlebów białych.Dzisiaj rano piekę:400g białej pszennej,150 graham,100g zytniej typ 2000,mielone siemie,ziemniaki,słonecznik.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 387063, member: 1428"] Moja baza podstawowa to 10-11 łyżek czubatych maki żytniej chlebowej do ciasta zakwaszonego ok 300ml wody/w zalezności od rodzaju mieszanych mąk/.Nie zastanawiam się nad nazwą pieczonego chleba mieszam różnie-np.500 g mąki chlebowej pszennej,100g żytniej 2000,100g graham lub grubej.Mielę siemie lniane albo dodaję kilka łyżek otrębów i prawie zawsze ziemniaki.Proporcje mąk mieszam różnie w zależności co dnia.Dodaję też np słonecznik,pestki dyni.Nie lubimy chlebów białych.Dzisiaj rano piekę:400g białej pszennej,150 graham,100g zytniej typ 2000,mielone siemie,ziemniaki,słonecznik. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom