Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 427549" data-attributes="member: 232"><p>zdecydowanie za krotko wyrastal. </p><p>Powiem moze cos glupiego, ale zeby sie przekonac ile powinien wyrastac chleb, chociaz raz trzeba jednemu pozwolic wyrosnac za bardzo. </p><p>Wtedy &quot;zalapiemy&quot; gdzie jest ta granica. Najlepieij kiedy nieswiadomie zapomnimy o chlebie, zdarzylo mi sie to juz kilka razy, wtedy oczy wychodza na wierzch jakie mozliwosci ma zakwas.</p><p></p><p>I lepieij zaczynac pieczenie chlebow od mak jasnych. Takich nawet jak u nas pszenna luksusowa. Dopiero potem powoli zaczynac wprowadzac maki ciemne wg wlasnego smaku. </p><p></p><p>Ja rowniez, tak jak Beata dodaje do kazdego chleba, niby codziennego, odrobine ziemniaka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 427549, member: 232"] zdecydowanie za krotko wyrastal. Powiem moze cos glupiego, ale zeby sie przekonac ile powinien wyrastac chleb, chociaz raz trzeba jednemu pozwolic wyrosnac za bardzo. Wtedy "zalapiemy" gdzie jest ta granica. Najlepieij kiedy nieswiadomie zapomnimy o chlebie, zdarzylo mi sie to juz kilka razy, wtedy oczy wychodza na wierzch jakie mozliwosci ma zakwas. I lepieij zaczynac pieczenie chlebow od mak jasnych. Takich nawet jak u nas pszenna luksusowa. Dopiero potem powoli zaczynac wprowadzac maki ciemne wg wlasnego smaku. Ja rowniez, tak jak Beata dodaje do kazdego chleba, niby codziennego, odrobine ziemniaka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom