Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pinkink" data-source="post: 454496" data-attributes="member: 3260"><p><span style="color: #6600CC">Dosc pozno sie podlaczam do poprzednich wpisow ale dopiero teraz zwariowalam na punkcie chleba.</span></p><p><span style="color: #6600CC">Zaczynam piec. )))</span></p><p><span style="color: #6600CC">Na zakwaszany debiut wybralam sobie wlasnie 'codzienny', bo i nazwa i zdjecia sa przecudne wprost.</span></p><p><span style="color: #6600CC">Zakwas mam gotowy. Czeka. Wyjelam go z lodowki i nakarmilam. Wyglada na bardza zadowolonego i puszcza banki. </span></p><p><span style="color: #6600CC">Jesli ktos zechcialby rozwiac moje watpliwosci zanim rusze do dziela? Bardzo, bardzo prosze.</span></p><p><span style="color: #6600CC"></span></p><p><span style="color: #6600CC">1.Czy trzeba wazyc zakwas zanim doda mu sie maki z woda? Czy moze wystarczy wziac ze sloika 1 cup i trzymac sie tej miary?</span></p><p><span style="color: #6600CC"></span></p><p><span style="color: #6600CC">2.Widze jednak, ze ten chleb kreci sie reka, nie maszyna. Wolalabym maszynie dac zatrudnienie przy wyrabianiu a piec juz w piecu. Czy to mozliwe?</span></p><p><span style="color: #6600CC"></span></p><p><span style="color: #6600CC">3. Jesli tak to jaki program zastosowac? Breadmaker nazywa sie Oster i ma (chyba) wszystkie funkcje.</span></p><p> <span style="color: #6600CC">4. Chce wsadzic chleb do Romertopfa bo nie mam koszyczka a neca mnie raczej formy polsko-podobne, czyli owalne.)) Czy mozna pryskac woda bez szkody dla, glinianego, badz co badz, garnka?</span></p><p><span style="color: #6600CC"></span></p><p><span style="color: #6600CC">Nie wiem, czy ktos tu zajrzy ale bardzo bym sie cieszyla, gdyby tak sie stalo. </span></p><p><span style="color: #6600CC">Na wszelki wypadek dzieki.))</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pinkink, post: 454496, member: 3260"] [COLOR=#6600CC]Dosc pozno sie podlaczam do poprzednich wpisow ale dopiero teraz zwariowalam na punkcie chleba. Zaczynam piec. ))) Na zakwaszany debiut wybralam sobie wlasnie 'codzienny', bo i nazwa i zdjecia sa przecudne wprost. Zakwas mam gotowy. Czeka. Wyjelam go z lodowki i nakarmilam. Wyglada na bardza zadowolonego i puszcza banki. Jesli ktos zechcialby rozwiac moje watpliwosci zanim rusze do dziela? Bardzo, bardzo prosze. 1.Czy trzeba wazyc zakwas zanim doda mu sie maki z woda? Czy moze wystarczy wziac ze sloika 1 cup i trzymac sie tej miary? 2.Widze jednak, ze ten chleb kreci sie reka, nie maszyna. Wolalabym maszynie dac zatrudnienie przy wyrabianiu a piec juz w piecu. Czy to mozliwe? 3. Jesli tak to jaki program zastosowac? Breadmaker nazywa sie Oster i ma (chyba) wszystkie funkcje. 4. Chce wsadzic chleb do Romertopfa bo nie mam koszyczka a neca mnie raczej formy polsko-podobne, czyli owalne.)) Czy mozna pryskac woda bez szkody dla, glinianego, badz co badz, garnka? Nie wiem, czy ktos tu zajrzy ale bardzo bym sie cieszyla, gdyby tak sie stalo. Na wszelki wypadek dzieki.))[/COLOR][font=Comic Sans Ms][/font] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Bottom