Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pinkink" data-source="post: 454720" data-attributes="member: 3260"><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Czesc Dziunia,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Roznica czasu plus moja niecierpliwosc powoduja lekki zamet. Ale moze to dobrze, bo najpierw robie eksperymenty, glownie nieudane a potem dowiaduje sie od Was jak powinnam byla cos zrobic prawidlowo. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">I tak sie ucze.))</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Zrobilam drozdzowe z tej semoliny.</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Skompilowalam stary, swietny <em>przepis z babki drozdzowej z gorzkimi migdalami, </em>/chyba z Monatowej, ale pewnosci nie mam bo wzielam go z mojego 'polskiego' zeszytu z przepisami/ , z maszynowym ugniataniem i rzeczona semolina. </span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Zamiast uplesc cudne warkocze, jak to sie chale nalezy, uzylam foremek. Niestety, przypomnialam sobie, ze czytalam tu o metodzie zimnego pieca, skutkiem czego drozdzowe pieklo sie tylko jakies 5 minut od osiagniecia wlasciwej temperatury. Nie jestem pewna, czy wyszlo mu to na zdrowie...i wiecej tego nie zrobie drozdzowemu ciastu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">W smaku moze byc. Ale wole warkocze. Na zdj. przekroj drozdzowego z semoliny.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Nastepnym razem uzyje tej semoliny po bozemu. Szczesliwie prawie wszystkie maki sa w jednakowej cenie &#036;0.49 za funt, czyli mozna szalec i robic bledy.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Co do ciepla to ostatnio wlasnie niekoniecznie. Specjalnie dla moich wyczynow piekarniczych wieczorem wlaczylam ogrzewanie. Z niecierpliwosci wstalam dzis wsciekle rano i juz sie miotam; pomieszalam trzeci raz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Ciasto zakwaszane rosnie. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Garnek namaka. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Pelna gotowosc piekarnicza!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="color: #6600CC">Pozdrawiam serdecznie. </span><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans Ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-size: 12px">[ATTACH=full]6350[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pinkink, post: 454720, member: 3260"] [FONT=Comic Sans Ms] [COLOR=#6600CC]Czesc Dziunia, Roznica czasu plus moja niecierpliwosc powoduja lekki zamet. Ale moze to dobrze, bo najpierw robie eksperymenty, glownie nieudane a potem dowiaduje sie od Was jak powinnam byla cos zrobic prawidlowo. I tak sie ucze.)) Zrobilam drozdzowe z tej semoliny. Skompilowalam stary, swietny [I]przepis z babki drozdzowej z gorzkimi migdalami, [/I]/chyba z Monatowej, ale pewnosci nie mam bo wzielam go z mojego 'polskiego' zeszytu z przepisami/ , z maszynowym ugniataniem i rzeczona semolina. Zamiast uplesc cudne warkocze, jak to sie chale nalezy, uzylam foremek. Niestety, przypomnialam sobie, ze czytalam tu o metodzie zimnego pieca, skutkiem czego drozdzowe pieklo sie tylko jakies 5 minut od osiagniecia wlasciwej temperatury. Nie jestem pewna, czy wyszlo mu to na zdrowie...i wiecej tego nie zrobie drozdzowemu ciastu. W smaku moze byc. Ale wole warkocze. Na zdj. przekroj drozdzowego z semoliny. Nastepnym razem uzyje tej semoliny po bozemu. Szczesliwie prawie wszystkie maki sa w jednakowej cenie $0.49 za funt, czyli mozna szalec i robic bledy. Co do ciepla to ostatnio wlasnie niekoniecznie. Specjalnie dla moich wyczynow piekarniczych wieczorem wlaczylam ogrzewanie. Z niecierpliwosci wstalam dzis wsciekle rano i juz sie miotam; pomieszalam trzeci raz. Ciasto zakwaszane rosnie. Garnek namaka. Pelna gotowosc piekarnicza! Pozdrawiam serdecznie. [/COLOR][size=3] [/size][/FONT][size=3][ATTACH=full]6350[/ATTACH] [/size] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Bottom