Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 561470" data-attributes="member: 151"><p>To jest chleb z przewagą mąki żytniej, więc siłą rzeczy będzie bardziej zbity i zwarty. Inną przyczyną może być zbyt duża ilość mąki dodana w trakcie wyrabiania. No i przerośnięcie też powoduje oklapnięcie i zbity miąższ ale tu tego nie było przecież. Spróbuj go upiec dodając ciut mniej mąki, tak żeby konsystencja była lepiąca i luźna, tylko wtedy trzeba piec go w formie,a nie w bochenku. Taki luźniejszy jest świetny z dodatkiem ziaren słonecznika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 561470, member: 151"] To jest chleb z przewagą mąki żytniej, więc siłą rzeczy będzie bardziej zbity i zwarty. Inną przyczyną może być zbyt duża ilość mąki dodana w trakcie wyrabiania. No i przerośnięcie też powoduje oklapnięcie i zbity miąższ ale tu tego nie było przecież. Spróbuj go upiec dodając ciut mniej mąki, tak żeby konsystencja była lepiąca i luźna, tylko wtedy trzeba piec go w formie,a nie w bochenku. Taki luźniejszy jest świetny z dodatkiem ziaren słonecznika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom