Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 662387" data-attributes="member: 232"><p>- czy czasem ten chleb nie wysusza Ci sie podczas wyrastania ? chleb powininen byc szczelnie przykryty folia.</p><p>- ta dodatkowa woda w czasie pieczenia moim zdaniem nie jest Ci zupelnie potrzebna.</p><p>- sprobuj piec krocej ale w wyzszej temperaturze. 180st.C dla chleba mieszanego to za niska temperatura. </p><p>- przed wlozeniem chleba piekarnik musi byc naprawde porzadnie rozgrzany, a w trakcie pieczenia nie otwieramy juz drzwiczek, kazde otwarcie powoduje obnizenie temperatury o 10 st C.</p><p>- 5,5 godziny w temperaturze pokojowej to bardzo dlugo. moze troche za dlugo?</p><p></p><p>ja uzywam szerszej i krotszej formy, ktora bardzej sie nadaje do chleba. smaruje i wysypuje zawsze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 662387, member: 232"] - czy czasem ten chleb nie wysusza Ci sie podczas wyrastania ? chleb powininen byc szczelnie przykryty folia. - ta dodatkowa woda w czasie pieczenia moim zdaniem nie jest Ci zupelnie potrzebna. - sprobuj piec krocej ale w wyzszej temperaturze. 180st.C dla chleba mieszanego to za niska temperatura. - przed wlozeniem chleba piekarnik musi byc naprawde porzadnie rozgrzany, a w trakcie pieczenia nie otwieramy juz drzwiczek, kazde otwarcie powoduje obnizenie temperatury o 10 st C. - 5,5 godziny w temperaturze pokojowej to bardzo dlugo. moze troche za dlugo? ja uzywam szerszej i krotszej formy, ktora bardzej sie nadaje do chleba. smaruje i wysypuje zawsze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom