Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MarcinB" data-source="post: 820780" data-attributes="member: 12950"><p>WItam wszystkich</p><p>To mój pierwszy post na forum.</p><p>Próbuje zabawy z chlebem od kilku tygodni. Korzystam z przepisu zawartego w pierwszym poście. Pierwsze bochenki wyszły mi super. Niestety tak szybko zostały zjedzone, że nie zdążyłem ich sfotografowac.</p><p>Niestety od jakiegoś czasu mam kłopoty.</p><p>Niby wszystko robię tak samo, ale....</p><p>No właśnie chleb rośnie choć wolniej niż poprzednio za to dziurki ma drobne i równomierne. Jednak po upieczeniu chleb jest suchy i po jednym dniu robi się niesmaczny zaczyna pachnieć jak chleb na drożdżach.</p><p>Drożdży nie używam i w zakwasie drożdży też nie dawałem (na start jak niekrzy radzą).</p><p>Czy ktoś może wie skąd moje kłopoty? Co jest przyczyną? </p><p>Przez cały czas pieczenia w piekarniku znajduje się naczynie z wodą więc wilgoć powinna być ok.</p><p>BArdzo proszę o pomoc.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MarcinB, post: 820780, member: 12950"] WItam wszystkich To mój pierwszy post na forum. Próbuje zabawy z chlebem od kilku tygodni. Korzystam z przepisu zawartego w pierwszym poście. Pierwsze bochenki wyszły mi super. Niestety tak szybko zostały zjedzone, że nie zdążyłem ich sfotografowac. Niestety od jakiegoś czasu mam kłopoty. Niby wszystko robię tak samo, ale.... No właśnie chleb rośnie choć wolniej niż poprzednio za to dziurki ma drobne i równomierne. Jednak po upieczeniu chleb jest suchy i po jednym dniu robi się niesmaczny zaczyna pachnieć jak chleb na drożdżach. Drożdży nie używam i w zakwasie drożdży też nie dawałem (na start jak niekrzy radzą). Czy ktoś może wie skąd moje kłopoty? Co jest przyczyną? Przez cały czas pieczenia w piekarniku znajduje się naczynie z wodą więc wilgoć powinna być ok. BArdzo proszę o pomoc. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom