Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 847932" data-attributes="member: 13254"><p>Mirabbelko, co może być przyczyną zbyt małych dziurek w tym chlebie? Wydawało mi się, że przyrósł więcej niż dwukrotnie (2,5 godziny), w piecu jeszcze nieco podrósł. Przekładanie z koszyka na łopatę nie szło mi zbyt sprawnie (to była pierwsza próba upieczenia nie w foremce), skończyło się wklęśnięciem w jednym miejscu, które wypełniło się w trakcie pieczenia. I mam wrażenie, że chleb był zbyt suchy. A, mąki żytnie były takie jak w przepisie, pszenna 650.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 847932, member: 13254"] Mirabbelko, co może być przyczyną zbyt małych dziurek w tym chlebie? Wydawało mi się, że przyrósł więcej niż dwukrotnie (2,5 godziny), w piecu jeszcze nieco podrósł. Przekładanie z koszyka na łopatę nie szło mi zbyt sprawnie (to była pierwsza próba upieczenia nie w foremce), skończyło się wklęśnięciem w jednym miejscu, które wypełniło się w trakcie pieczenia. I mam wrażenie, że chleb był zbyt suchy. A, mąki żytnie były takie jak w przepisie, pszenna 650. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom