Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marg" data-source="post: 897478" data-attributes="member: 10941"><p>Informuję, że dokonałam świętokradztwa na 3-stopniowej metodzie zakwaszania ciasta Mirabbelki.</p><p>Robię teraz tak:</p><p>Ok. 21-22 godziny wieczorem do zakwasu dodaję 80g mąki żytniej chlebowej i wodę. Odstawiam gdzieś na półkę (temperatura pokojowa). Rano - ok. 6, dodaję 120g mąki i wodę. Michę z ciastem umieszczam w legowisku, czyli w pudełku tekturowym wymoszczonym poduszką elektryczną ustawioną na &quot;1&quot; (panuje tam 28 stopni). Po powrocie z pracy (ok. 16) rozpoczynam procedurę. Chleb pięknie wyrasta, nie jest za kwaśny.... idealny dla braci pracującej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marg, post: 897478, member: 10941"] Informuję, że dokonałam świętokradztwa na 3-stopniowej metodzie zakwaszania ciasta Mirabbelki. Robię teraz tak: Ok. 21-22 godziny wieczorem do zakwasu dodaję 80g mąki żytniej chlebowej i wodę. Odstawiam gdzieś na półkę (temperatura pokojowa). Rano - ok. 6, dodaję 120g mąki i wodę. Michę z ciastem umieszczam w legowisku, czyli w pudełku tekturowym wymoszczonym poduszką elektryczną ustawioną na "1" (panuje tam 28 stopni). Po powrocie z pracy (ok. 16) rozpoczynam procedurę. Chleb pięknie wyrasta, nie jest za kwaśny.... idealny dla braci pracującej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom