Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="SebekW" data-source="post: 916478" data-attributes="member: 15425"><p>Zakwas żyje sobie 1,5 miesiąca jest mega-silny jak dodałem dzisiaj do niego deczko mąki to urósł w słoiku podwajając swoją objętość, bąbelki mistrzowskie, został reanimowany w piątek, ciasto rosło 4,5h bo musiałem wyjść, jak przyszedłem fajnie urosło ale zaczęło mi pękać tak samo jak bułki które robię z drożdżami też mi pękają i nie umiem dojść czemu :/ tmp. 230C 10 min i potem 35 min 200C, maki wykorzystane do chleba to: pszenna 850 i żytnia 920. Mam jeszcze żytnią 2000 z której robię sobie żur i pszenną 2000 z której zakwas.</p><p></p><p>Mam pytanie jak poznać że można już piec lub ile taki chlebek musi wyrastać czasu, bo z tym to mam największy problem, w automacie piekę spoko chleby ale w piecu makabra, jeszcze żaden mi się nie udał :/ Jak uzyskujecie takie skórki zajebiste ?</p><p></p><p>pozdro</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SebekW, post: 916478, member: 15425"] Zakwas żyje sobie 1,5 miesiąca jest mega-silny jak dodałem dzisiaj do niego deczko mąki to urósł w słoiku podwajając swoją objętość, bąbelki mistrzowskie, został reanimowany w piątek, ciasto rosło 4,5h bo musiałem wyjść, jak przyszedłem fajnie urosło ale zaczęło mi pękać tak samo jak bułki które robię z drożdżami też mi pękają i nie umiem dojść czemu :/ tmp. 230C 10 min i potem 35 min 200C, maki wykorzystane do chleba to: pszenna 850 i żytnia 920. Mam jeszcze żytnią 2000 z której robię sobie żur i pszenną 2000 z której zakwas. Mam pytanie jak poznać że można już piec lub ile taki chlebek musi wyrastać czasu, bo z tym to mam największy problem, w automacie piekę spoko chleby ale w piecu makabra, jeszcze żaden mi się nie udał :/ Jak uzyskujecie takie skórki zajebiste ? pozdro [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb codzienny
Top
Bottom