- Lip 29, 2006
- 298
- 1
- 0
Skladniki:
500 g maki
2,5-3,5 MT cieplej wody
30 g drozdzy
4 zabki czosnku
1 lyzeczka soli czubata
2 lyzki oliwy z oliwek (lub oleju)
2 lyzeczki ziol prowansalskich
Wodę drozdze i czosnek zmiksować ,dodać pozostałe składniki. Wyrabiać poz. Interwał 3 minuty. Odstawić do wyrośnięcia, ja wstawiam do piekarnika na 20 min. temp.80 st.C
Piec w temp. 180-200 st.C ok.40 W czasie pieczenia smarować chleb wodą wymieszaną z solą 2-3 razy, będzie miał błyszczącą skórkę.
500 g maki
2,5-3,5 MT cieplej wody
30 g drozdzy
4 zabki czosnku
1 lyzeczka soli czubata
2 lyzki oliwy z oliwek (lub oleju)
2 lyzeczki ziol prowansalskich
Wodę drozdze i czosnek zmiksować ,dodać pozostałe składniki. Wyrabiać poz. Interwał 3 minuty. Odstawić do wyrośnięcia, ja wstawiam do piekarnika na 20 min. temp.80 st.C
Piec w temp. 180-200 st.C ok.40 W czasie pieczenia smarować chleb wodą wymieszaną z solą 2-3 razy, będzie miał błyszczącą skórkę.