Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb dla leniwych czyli bez zagniatania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 397903" data-attributes="member: 1142"><p>Margot...robiac nastepnym razem ...</p><p>Tym razem nie mierzylam...niestety...</p><p></p><p>Mialam nadmiar zakwasu pszennego (chyba szklanke lub poltorej), ok 100g ciasta zakwaszonego (pozostalosc po Pain de Campagne Rustique) dodalam wode, make pszenna biala chlebowa, troche (kilka lyzek zaledwie) pszennej razowej, sol...to wszystko wymieszalam...i zostawilam na 18 godz...potem bochenek owalny uformowalam i zostawilam do wyrosniecia...2-3 godz. i do garnka zeliwnego nagrzanego w piecu do 230 C, zsunelam bochenek i pieklam...niecale 30 min...</p><p></p><p>Powtorze jeszcze...wtedy zapisze proporcje...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 397903, member: 1142"] Margot...robiac nastepnym razem ... Tym razem nie mierzylam...niestety... Mialam nadmiar zakwasu pszennego (chyba szklanke lub poltorej), ok 100g ciasta zakwaszonego (pozostalosc po Pain de Campagne Rustique) dodalam wode, make pszenna biala chlebowa, troche (kilka lyzek zaledwie) pszennej razowej, sol...to wszystko wymieszalam...i zostawilam na 18 godz...potem bochenek owalny uformowalam i zostawilam do wyrosniecia...2-3 godz. i do garnka zeliwnego nagrzanego w piecu do 230 C, zsunelam bochenek i pieklam...niecale 30 min... Powtorze jeszcze...wtedy zapisze proporcje... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb dla leniwych czyli bez zagniatania
Top
Bottom