Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb domowy z żurem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 132" data-attributes="member: 8"><p>Znalazłam taki przepis </p><p></p><p>Na dno kamiennego garnka włożyć skóre z razowca, zaleać to cieplą wodą wybełtaną z maka zytnią i odstawić na dwa dni. I gotowe.</p><p></p><p>Ale nie próbowałam</p><p></p><p>i jeszcze</p><p></p><p>Składniki:</p><p>10 dkg mąki żytniej, razowej, pytlowej lub owsianej, 0.5 l wody, czosnek. </p><p></p><p>Sposób przyrządzenia:</p><p>Mąkę zalać ciepłą, przegotowaną wodą, dokładnie wymieszać, przelać do kamiennego garnka, dodać czosnek i pozostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Używać do zup, gdyż ma kwaśny smak i przyjemny charakterystyczny zapach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 132, member: 8"] Znalazłam taki przepis Na dno kamiennego garnka włożyć skóre z razowca, zaleać to cieplą wodą wybełtaną z maka zytnią i odstawić na dwa dni. I gotowe. Ale nie próbowałam i jeszcze Składniki: 10 dkg mąki żytniej, razowej, pytlowej lub owsianej, 0.5 l wody, czosnek. Sposób przyrządzenia: Mąkę zalać ciepłą, przegotowaną wodą, dokładnie wymieszać, przelać do kamiennego garnka, dodać czosnek i pozostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Używać do zup, gdyż ma kwaśny smak i przyjemny charakterystyczny zapach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb domowy z żurem
Top
Bottom