Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb Emigrantow na zakwasie (bajaderka)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 26013" data-attributes="member: 90"><p>Doczekał się ten przepis wreszcie, że go wykorzystałam. Przedwczoraj piekłam ale wyszedł taki płaski zakalec, że oprócz przylepki cały poszedł pod śmietnik, niestety (zabierze sobie ktoś dla jakichś zwierząt), ta piętka, którą zjadłam była nawet niezła w smaku więc dziś postanowiłam powtórzyć wypiek. No i wreszcie się udało, jest pyszny! Zrobiłam z połowy porcji, bo się bałam, wyrabiałam dość długo mikserem i zostawiłam do wyrośnięcia na 1 godzinę, potem już w foremce na 0,5 godz.</p><p>Nie wiem tylko, dlaczego jeśli nie włożę do foremki tylko położę na blasze, to uformowany bochenek rozpłaszcza mi się strasznie zamiast rosnąć do góry? Czy ciasto jest za rzadkie?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 26013, member: 90"] Doczekał się ten przepis wreszcie, że go wykorzystałam. Przedwczoraj piekłam ale wyszedł taki płaski zakalec, że oprócz przylepki cały poszedł pod śmietnik, niestety (zabierze sobie ktoś dla jakichś zwierząt), ta piętka, którą zjadłam była nawet niezła w smaku więc dziś postanowiłam powtórzyć wypiek. No i wreszcie się udało, jest pyszny! Zrobiłam z połowy porcji, bo się bałam, wyrabiałam dość długo mikserem i zostawiłam do wyrośnięcia na 1 godzinę, potem już w foremce na 0,5 godz. Nie wiem tylko, dlaczego jeśli nie włożę do foremki tylko położę na blasze, to uformowany bochenek rozpłaszcza mi się strasznie zamiast rosnąć do góry? Czy ciasto jest za rzadkie? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb Emigrantow na zakwasie (bajaderka)
Top
Bottom