Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb Emigrantow na zakwasie (bajaderka)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 657670" data-attributes="member: 1142"><p>Jotha...gratuluje!</p><p></p><p>Chleb przypiekl sie bo z pewnoscia zbyt goraco bylo od spodu, proponuje rowne grzanie zewszad.</p><p>Ten chleb ma duza hydracje (ciasto jest dosc luzne) i jestem pewna, ze skladanie w trakcie wyrastania glownego pomogloby mu bardzo zatrzymac ksztalt ( skladajac technika >stretch and fold< uzyskujesz napiecie na zewnetrznych bokach chleba), w tracie formowania mozna mu rowniez nadac sprezystosci naciagajac ciasto i zostawiajac do wyrosniecia ostatecznego w koszu zlaczeniem do gory.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 657670, member: 1142"] Jotha...gratuluje! Chleb przypiekl sie bo z pewnoscia zbyt goraco bylo od spodu, proponuje rowne grzanie zewszad. Ten chleb ma duza hydracje (ciasto jest dosc luzne) i jestem pewna, ze skladanie w trakcie wyrastania glownego pomogloby mu bardzo zatrzymac ksztalt ( skladajac technika >stretch and fold< uzyskujesz napiecie na zewnetrznych bokach chleba), w tracie formowania mozna mu rowniez nadac sprezystosci naciagajac ciasto i zostawiajac do wyrosniecia ostatecznego w koszu zlaczeniem do gory. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb Emigrantow na zakwasie (bajaderka)
Top
Bottom