Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb jogurtowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="olkenik" data-source="post: 651748" data-attributes="member: 4415"><p>przepis pochodzi z forum Zuzla</p><p></p><p>Składniki:</p><p> 1 1/2 łyzeczka soli</p><p> 2 dag drozdzy gdy pieczemy w maszynie, 4 dag gdy pieczemy w piekarniku</p><p> 500 g jogurtu naturalnego, najlepiej 1,5 %</p><p> 6 szklanek maki pszennej 2000 </p><p> 1 łyzeczka fruktozy </p><p> </p><p>W maszynie pieczemy na programie normal (czesto gdy widze, ze chleb jest juz wyrosniety resetuje maszyne i od razy właczam program do pieczenia, nie czekajac na koniec programu normal).</p><p></p><p>Pieczenie w piekarniku:</p><p>drozdze rozrabiamy z fruktoza, łyzka jogurtu i odrobina maki, czekamy az urosnie. Dodajemy reszte składników i mieszamy, ma wyjsc geste, ale lepiace sie ciasto.</p><p>Odstawiamy az urosnie o około 50%. Przekładamy do 2 małych lub jednej duzej keksówki, odstawiamy az wyrosnie.</p><p>Smarujemy woda. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, po 15 min zmniejszamy do 180 i pieczemy około 45 min.</p><p>Studzimy na kratce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="olkenik, post: 651748, member: 4415"] przepis pochodzi z forum Zuzla Składniki: 1 1/2 łyzeczka soli 2 dag drozdzy gdy pieczemy w maszynie, 4 dag gdy pieczemy w piekarniku 500 g jogurtu naturalnego, najlepiej 1,5 % 6 szklanek maki pszennej 2000 1 łyzeczka fruktozy W maszynie pieczemy na programie normal (czesto gdy widze, ze chleb jest juz wyrosniety resetuje maszyne i od razy właczam program do pieczenia, nie czekajac na koniec programu normal). Pieczenie w piekarniku: drozdze rozrabiamy z fruktoza, łyzka jogurtu i odrobina maki, czekamy az urosnie. Dodajemy reszte składników i mieszamy, ma wyjsc geste, ale lepiace sie ciasto. Odstawiamy az urosnie o około 50%. Przekładamy do 2 małych lub jednej duzej keksówki, odstawiamy az wyrosnie. Smarujemy woda. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, po 15 min zmniejszamy do 180 i pieczemy około 45 min. Studzimy na kratce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb jogurtowy
Top
Bottom