Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb mleczny / maszynowy/
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 666107" data-attributes="member: 52"><p>CHLEB MLECZNY / maszynowy /</p><p>/ bez jajek, bez masla /</p><p></p><p>[ATTACH=full]22633[/ATTACH]</p><p> </p><p>Ma neutralny smak: doskonaly np. z dzemem pomaranczowym, ale takze z wedlina, zoltym serem, serkami do smarowania pieczywa. </p><p></p><p>Przepis oryginalny / wg Cindy z www.coquinaria.it /</p><p>300 g mleka pelnego</p><p>75 g oleju</p><p>50 g cukru</p><p>10 g soli</p><p>400 g maki pszennej</p><p>180 g semoliny </p><p>20 g swiezych drozdzy </p><p>Maszyna Bifinett, program numer 1, wielkosc 750 g, czas programu 3:20, stopien wypieczenia najwyzszy</p><p>W czasie rosniecia nalezy dwukrotnie posmarowac wierzch mlekiem.</p><p></p><p>MOJA WERSJA:</p><p>Upieklam ten chleb przystosowujac ilosc skladnikow do maszyny Princess 1936 / zmniejszajac wszystko o 10% /.</p><p></p><p>270 ml mleka pelnotlustego</p><p>68 g oleju / uzylam oleju slonecznikowego /</p><p>360 g maki pszennej</p><p>162 g di semoliny / mialkiej /</p><p>15 g swiezych drozdzy</p><p>45 g cukru</p><p>8 g soli</p><p></p><p>Maszyna Princess 1936</p><p>Program Basic 3:00 </p><p>Stopien wypieczenia Dark</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 666107, member: 52"] CHLEB MLECZNY / maszynowy / / bez jajek, bez masla / [ATTACH=full]22633[/ATTACH] Ma neutralny smak: doskonaly np. z dzemem pomaranczowym, ale takze z wedlina, zoltym serem, serkami do smarowania pieczywa. Przepis oryginalny / wg Cindy z www.coquinaria.it / 300 g mleka pelnego 75 g oleju 50 g cukru 10 g soli 400 g maki pszennej 180 g semoliny 20 g swiezych drozdzy Maszyna Bifinett, program numer 1, wielkosc 750 g, czas programu 3:20, stopien wypieczenia najwyzszy W czasie rosniecia nalezy dwukrotnie posmarowac wierzch mlekiem. MOJA WERSJA: Upieklam ten chleb przystosowujac ilosc skladnikow do maszyny Princess 1936 / zmniejszajac wszystko o 10% /. 270 ml mleka pelnotlustego 68 g oleju / uzylam oleju slonecznikowego / 360 g maki pszennej 162 g di semoliny / mialkiej / 15 g swiezych drozdzy 45 g cukru 8 g soli Maszyna Princess 1936 Program Basic 3:00 Stopien wypieczenia Dark [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb mleczny / maszynowy/
Top
Bottom