Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb na tramezzini
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 150957" data-attributes="member: 592"><p>[</p><p></p><p></p><p></p><p>CHLEB NA TRAMEZZINI </p><p></p><p>do przetestowania i ulepszenia </p><p></p><p>250 ml mleka </p><p>250 g maki pszennej 00 / polskiej zwyklej 400-500 / </p><p>250 g maki wysokoglutenowej manitoba </p><p>12,5 g swiezych drozdzy </p><p>1 lyzka mleka skondensowanego slodzonego </p><p>1 lyzka soli </p><p>80 g masla </p><p>1 lyzka maki ziemniaczanej </p><p>Program Basic / 3 godziny / </p><p>Skorka Light </p><p>- przed ostatnia faza wyrastania zgniesc ciasto rekoma, aby sie odgazowalo </p><p>- po upieczeniu wyjac z wiaderka i ostudzic </p><p>- zawinac w wilgotna sciereczke i przechowywac w lodowce </p><p>- pokroic na kromki o grubosci 0,5 cm i odkroic skorke </p><p>- przed posmarowaniem majonezem, zwilzyc kazda kromke pedzelkiem zwilzonym woda </p><p>- po przelozeniu tramezzini pastami przykryc je wilgotna sciereczka i zostawic w lodowce / lub w chlodnym miejsce / na kilka godzin</p></blockquote><p></p><p>skąd wziąc tą manitoba,skąd.</p><p></p><p>Lisko da się to zrobić z inną mąką?</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Margot, post: 150957, member: 592"] [ CHLEB NA TRAMEZZINI do przetestowania i ulepszenia 250 ml mleka 250 g maki pszennej 00 / polskiej zwyklej 400-500 / 250 g maki wysokoglutenowej manitoba 12,5 g swiezych drozdzy 1 lyzka mleka skondensowanego slodzonego 1 lyzka soli 80 g masla 1 lyzka maki ziemniaczanej Program Basic / 3 godziny / Skorka Light - przed ostatnia faza wyrastania zgniesc ciasto rekoma, aby sie odgazowalo - po upieczeniu wyjac z wiaderka i ostudzic - zawinac w wilgotna sciereczke i przechowywac w lodowce - pokroic na kromki o grubosci 0,5 cm i odkroic skorke - przed posmarowaniem majonezem, zwilzyc kazda kromke pedzelkiem zwilzonym woda - po przelozeniu tramezzini pastami przykryc je wilgotna sciereczka i zostawic w lodowce / lub w chlodnym miejsce / na kilka godzin[/quote] skąd wziąc tą manitoba,skąd. Lisko da się to zrobić z inną mąką? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb na tramezzini
Top
Bottom