Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb na zakwasie ze słonecznikiem (krok po kroku)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Beata19" data-source="post: 1603187" data-attributes="member: 22546"><p>Mirabbelko proszę o radę. Od kilku lat z powodzeniem piekę chleby na zakwasie. Najczęściej &quot; codzienny&quot;, ale również &quot;polski&quot;. Skusiłam się na chleb ze słonecznikiem. Zakwas rano był wyrośnięty - wszystko zrobiłam wg przepisu ( jedyną zmianą było: mąka pszenna 550 g + 120 g pszennej razowej i z braku mąki żytniej 720 dałam 30 g mąki żytniej razowej).Wyrabiałam w maszynie, odgazowałam ( rósł) ponad 5 godz. , w koszyku ( 1 bochen) ok.4 godz. i w sumie mało wyrósł tak ,że po upieczeniu mam gniota. W związku z tym mam pytanie - dlaczego? Co mogło być powodem tak słabego rośnięcia ( w kuchni temp.ok. 25 st.).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Beata19, post: 1603187, member: 22546"] Mirabbelko proszę o radę. Od kilku lat z powodzeniem piekę chleby na zakwasie. Najczęściej " codzienny", ale również "polski". Skusiłam się na chleb ze słonecznikiem. Zakwas rano był wyrośnięty - wszystko zrobiłam wg przepisu ( jedyną zmianą było: mąka pszenna 550 g + 120 g pszennej razowej i z braku mąki żytniej 720 dałam 30 g mąki żytniej razowej).Wyrabiałam w maszynie, odgazowałam ( rósł) ponad 5 godz. , w koszyku ( 1 bochen) ok.4 godz. i w sumie mało wyrósł tak ,że po upieczeniu mam gniota. W związku z tym mam pytanie - dlaczego? Co mogło być powodem tak słabego rośnięcia ( w kuchni temp.ok. 25 st.). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb na zakwasie ze słonecznikiem (krok po kroku)
Top
Bottom