Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb na zakwasie ze słonecznikiem (krok po kroku)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 724495" data-attributes="member: 90"><p>Wczoraj padło na ten chleb. Ale trochę przerobiłam przepis, nie miałam mąki pszennej razowej.</p><p>Zrobiłam z połowy porcji, jak zwykle. Zamiast trzymać zaczyn przez 12 godzin, dokarmiałam go co kilka godzin tworząc ciasto zakwaszone. Zamiast mąki razowej dodałam do mąki 650 chyba ze dwie łyżki otrąb żytnich i kilka łyżek płatków zbożowych-mieszanych ( żytnie, owsiane, pszenne, słonecznik też tam widziałam) no i 3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika-bo tylko tyle miałam. Po wyrobieniu ciasto w koszyczku włożyłam na noc do lodówki, ładnie wyrosło, rano upiekłam, zjadłam kawałeczek-bardzo smaczny wyszedł:</p><p></p><p>[ATTACH=full]28389[/ATTACH]</p><p></p><p>wcale nie jest taki ciemny, takie kiepskie zdjęcie tylko:</p><p>[ATTACH=full]28390[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]28392[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]28391[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 724495, member: 90"] Wczoraj padło na ten chleb. Ale trochę przerobiłam przepis, nie miałam mąki pszennej razowej. Zrobiłam z połowy porcji, jak zwykle. Zamiast trzymać zaczyn przez 12 godzin, dokarmiałam go co kilka godzin tworząc ciasto zakwaszone. Zamiast mąki razowej dodałam do mąki 650 chyba ze dwie łyżki otrąb żytnich i kilka łyżek płatków zbożowych-mieszanych ( żytnie, owsiane, pszenne, słonecznik też tam widziałam) no i 3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika-bo tylko tyle miałam. Po wyrobieniu ciasto w koszyczku włożyłam na noc do lodówki, ładnie wyrosło, rano upiekłam, zjadłam kawałeczek-bardzo smaczny wyszedł: [ATTACH=full]28389[/ATTACH] wcale nie jest taki ciemny, takie kiepskie zdjęcie tylko: [ATTACH=full]28390[/ATTACH] [ATTACH=full]28392[/ATTACH] [ATTACH=full]28391[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb na zakwasie ze słonecznikiem (krok po kroku)
Top
Bottom