- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
No z konsystencją ciasta to niestety trzeba na wyczucie... Myślę, że nawet zdjęcia nie sa w stanie dokładnie pokazać, jakie własciwie ma ono być. (Głupia odpowiedź, wiem wiem...)
Co do koszyka - ja zawsze bardzo dokładnie wysypuję go mąką - tak, żeby mdz koszem a bochenkiem była naprawdę solidna warstwa mąki. Ostatnio zastanawiałam sie też nad ew. spryskaniem kosza olejem (przed obsypaniem mąka), ale tej metody jeszcze nie testowałam. Czy jest jakis sposób na uratowanie przyklejonego bochenka? Hmn... Obawiam się, że nie. Kiedy mi się to zdarza, modlę się wgapiona w piekarnik, żeby chleb jednak wyskoczył do góry.
Co do koszyka - ja zawsze bardzo dokładnie wysypuję go mąką - tak, żeby mdz koszem a bochenkiem była naprawdę solidna warstwa mąki. Ostatnio zastanawiałam sie też nad ew. spryskaniem kosza olejem (przed obsypaniem mąka), ale tej metody jeszcze nie testowałam. Czy jest jakis sposób na uratowanie przyklejonego bochenka? Hmn... Obawiam się, że nie. Kiedy mi się to zdarza, modlę się wgapiona w piekarnik, żeby chleb jednak wyskoczył do góry.