Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb orzechowy (z serii kamiennych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 50007" data-attributes="member: 206"><p>Jacobino, sprwdzilam z ta sola. Chyba to blad jest. Na 500 g maki to dwie lyzeczki powinno byc. Ja nie pamietam juz ile dalam, ale chyba wlasnie dwie lyzeczki. Bo nie przypominam sobie jakos wsciekle slonego chleba.</p><p></p><p>A co do skorki, to tez sprawa pieczenia. Te przepisy z dopiskiem (dla kamieniarzy) sa z ksiazeczki, ktora byla dolaczona do mojego niemieckiego kamienia do pieczenia. Po niemiecku. Ja po niemiecku nic a nic, wiec Dziad przetlumaczyla i wpisala.</p><p>Jesli twoja skorka jest nie taka jak trzeba to pewnie dlatego, ze pieklas w maszynie. Ja przestalam piec chleby w maszynie wlasnie ze wzgledu na skorki. Moja maszyna dobrze wypieka boki i spod a gora czesto jest blada i nie chrupiaca jak nalezy.</p><p>Moze sprobuj upiec ten chleb na blasze.</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 50007, member: 206"] Jacobino, sprwdzilam z ta sola. Chyba to blad jest. Na 500 g maki to dwie lyzeczki powinno byc. Ja nie pamietam juz ile dalam, ale chyba wlasnie dwie lyzeczki. Bo nie przypominam sobie jakos wsciekle slonego chleba. A co do skorki, to tez sprawa pieczenia. Te przepisy z dopiskiem (dla kamieniarzy) sa z ksiazeczki, ktora byla dolaczona do mojego niemieckiego kamienia do pieczenia. Po niemiecku. Ja po niemiecku nic a nic, wiec Dziad przetlumaczyla i wpisala. Jesli twoja skorka jest nie taka jak trzeba to pewnie dlatego, ze pieklas w maszynie. Ja przestalam piec chleby w maszynie wlasnie ze wzgledu na skorki. Moja maszyna dobrze wypieka boki i spod a gora czesto jest blada i nie chrupiaca jak nalezy. Moze sprobuj upiec ten chleb na blasze. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb orzechowy (z serii kamiennych)
Top
Bottom