Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb Owieczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wolejwoda" data-source="post: 730277" data-attributes="member: 9883"><p>Mysle ze ten chleb pasuje tutaj jak ulal. Upieklem go w niedzele z pewnymi zmianami.Ilosc drozdzy zmniejszona do polowy, uzylem 1kg maki Poznanskiej (taka dostalem w sklepie z lenistwa nie chcialo mi sie wazyc)odjalem 1cup (szklanka)zastapilem maka razowa.Po 30minutach pieczenia w temp. 250 st.C (475 F)wyjalem z foremek i dopieklem ok 15 minut besposredio na kratce.W zalaczeniu zdjecia z calego procesu. Jeden chleb posypany slonecznikiem a drugi pestkami z dyni a w srodku szczypiorek. Jeszcze jedna uwaga, nie wiem czy foremki sa z niskie, czy jeszcze za duzo drozdzy lub za malo soli bo ciasto roslo bardzo szybko i zamiast 2 godzin jak w przepisie musialem wlozyc do pieca po 40 minutach?</p><p>[ATTACH=full]29337[/ATTACH][ATTACH=full]29338[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]29339[/ATTACH][ATTACH=full]29340[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]29341[/ATTACH][ATTACH=full]29342[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]29343[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wolejwoda, post: 730277, member: 9883"] Mysle ze ten chleb pasuje tutaj jak ulal. Upieklem go w niedzele z pewnymi zmianami.Ilosc drozdzy zmniejszona do polowy, uzylem 1kg maki Poznanskiej (taka dostalem w sklepie z lenistwa nie chcialo mi sie wazyc)odjalem 1cup (szklanka)zastapilem maka razowa.Po 30minutach pieczenia w temp. 250 st.C (475 F)wyjalem z foremek i dopieklem ok 15 minut besposredio na kratce.W zalaczeniu zdjecia z calego procesu. Jeden chleb posypany slonecznikiem a drugi pestkami z dyni a w srodku szczypiorek. Jeszcze jedna uwaga, nie wiem czy foremki sa z niskie, czy jeszcze za duzo drozdzy lub za malo soli bo ciasto roslo bardzo szybko i zamiast 2 godzin jak w przepisie musialem wlozyc do pieca po 40 minutach? [ATTACH=full]29337[/ATTACH][ATTACH=full]29338[/ATTACH] [ATTACH=full]29339[/ATTACH][ATTACH=full]29340[/ATTACH] [ATTACH=full]29341[/ATTACH][ATTACH=full]29342[/ATTACH] [ATTACH=full]29343[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb Owieczki
Top
Bottom