Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
chleb owsiano-orzechowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 221" data-attributes="member: 3"><p>chleb owsiano-orzechowy</p><p></p><p>skladniki na 2 bochenki a 500g </p><p></p><p>300 g maki pszennej typ 550 </p><p>200 g maki zytniej chlebowej </p><p>100 g platkow owsianych grubych </p><p>100 g orzechow laskowych zmielonych </p><p>1 lyzeczka soli </p><p>42 g drozdzy </p><p>1 lyzeczka cukru </p><p>1 zoltko </p><p>1 lyzeczka mleka </p><p>40 g calych orzechow laskowych </p><p></p><p>pierwsze cztery skladniki polaczyc ze soba i posypac sola </p><p>drozdze rozpuscic w 300 ml cieplej wody z cukrem i dodac do mak </p><p>wyrobic gladkie ciasto i zostawic w cieple do wyrosniecia na 2,5 h </p><p></p><p>jeszcze raz zagniesc ciasto i uformowac dwa bochenki naciac gore </p><p>wymieszac zoltko z mlekiem i posmarowac chlebki, na powierzchnie bochenkow wcisnac lekko cale orzechy i zostawic do warosniecia na 0,5 h </p><p>zagrzac piekarnik na 190 stopni, wstawic naczynie z woda na dol </p><p>i piec chleb przez 40 minut (przy termobiegu na 170 stopni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 221, member: 3"] chleb owsiano-orzechowy skladniki na 2 bochenki a 500g 300 g maki pszennej typ 550 200 g maki zytniej chlebowej 100 g platkow owsianych grubych 100 g orzechow laskowych zmielonych 1 lyzeczka soli 42 g drozdzy 1 lyzeczka cukru 1 zoltko 1 lyzeczka mleka 40 g calych orzechow laskowych pierwsze cztery skladniki polaczyc ze soba i posypac sola drozdze rozpuscic w 300 ml cieplej wody z cukrem i dodac do mak wyrobic gladkie ciasto i zostawic w cieple do wyrosniecia na 2,5 h jeszcze raz zagniesc ciasto i uformowac dwa bochenki naciac gore wymieszac zoltko z mlekiem i posmarowac chlebki, na powierzchnie bochenkow wcisnac lekko cale orzechy i zostawic do warosniecia na 0,5 h zagrzac piekarnik na 190 stopni, wstawic naczynie z woda na dol i piec chleb przez 40 minut (przy termobiegu na 170 stopni[B][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
chleb owsiano-orzechowy
Top
Bottom