- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

Wrzucic w odpowiedniej kolejnosci (u mnie jest to tak, jak podaje)
2 szkl wody
1 lyzka soli (zawsze uzywam morska)
2 szkl maki pszennej zwyklej
1 (+) szkl maki pszennej razowej
1/2 (-) szkl maki zytniej (nie wiem czy ona razowa czy zwykla - tylko taka tu jest)
1/2 szkl platkow osianych
1 lyzka cukru
2 lyzeczki drozdzy
slonecznik luskany surowy - na oko

program: podstawowy (podgrzewanie, wyrabianie, wyrastanie, pieczenie)
skorka: przypieczona
make zytnia odmierzam razem z pszenna razowa. Razem ma byc 1 i 1/2 szkl, ale zaleznie od proporcji chleb jest lzejszy, gdy zytniej mniej.
Platki owsiane zwykle lub blyskawiczne. Ze zwyklymi jest bardziej wilgotny.
Miazsz bardzo miekki i dosc swiezy. Doskonaly do tostowania.
nie zdarzylo mi sie, zeby ten chleb nie wyszedl.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: