Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb powszedni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="rafalkam" data-source="post: 971214" data-attributes="member: 21526"><p>Chlebek wyszedł dobry - wszyscy chwalili - tylko dół chleba był trochę zakalcowaty. Trochę ciasto było niedopieczone na dole - ale już zjadliwe.</p><p></p><p>Czy dłuższy czas pieczenia by pomógł? Czy może mniej wody dawać?</p><p></p><p>Mam jeszcze pytanie o drożdże mokre - czy mogę ich użyć w tym przepisie zamiast suchych a jeśli tak to ile? Jaka jest ogólna zasada zamieniania drożdży suchych na mokre? </p><p>Bo niestety nie mogę jakoś znaleźć w sklepach większego opakowania drożdży suchych (500 albo 1000g) a torebki po 7g są po 1,80zł więc strasznie drogie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rafalkam, post: 971214, member: 21526"] Chlebek wyszedł dobry - wszyscy chwalili - tylko dół chleba był trochę zakalcowaty. Trochę ciasto było niedopieczone na dole - ale już zjadliwe. Czy dłuższy czas pieczenia by pomógł? Czy może mniej wody dawać? Mam jeszcze pytanie o drożdże mokre - czy mogę ich użyć w tym przepisie zamiast suchych a jeśli tak to ile? Jaka jest ogólna zasada zamieniania drożdży suchych na mokre? Bo niestety nie mogę jakoś znaleźć w sklepach większego opakowania drożdży suchych (500 albo 1000g) a torebki po 7g są po 1,80zł więc strasznie drogie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb powszedni
Top
Bottom